Voorbereiding op vorst

Geef uw planten nu geen voeding meer. Ze moeten zich kunnen voorbereiden op de winter.

Fuchsia’s overhouden Geef de planten deze maand nog een keer kalirijke/stikstofarme mest. Geef de planten twee weken voordat ze naar hun winterplek gaan, minder water. Vervolgens flink snoeien.

[button link=”http://www.tuincentrumvanderwurff.nl//?p=436″ color=”green”] Klik hier[/button]

 

Tijd om te oogsten.
Nu kunt u bovendien de vruchten plukken van de zorg die u heeft besteed aan fruitbomen. De sierappel hangt vol met vruchten, net als de lijsterbes en Hypericum. Nu kunt u ook druiven oogsten. Oogst de druiven met een stukje hout aan de trossteel. Als u de tros even bewaart, blijft de smaak beter. Er is dus genoeg te genieten in de nazomertuin.

[button link=”http://www.tuincentrumvanderwurff.nl//?p=411″ color=”green”] Klik hier[/button]

 

Plantperiode
Oktober is plantmaand. Kwekers hebben er onder andere door de teelt in potten en containers heel veel aan gedaan om het plantseizoen te verbreden en dat is uitstekend gelukt. Zelfs zo goed dat veel mensen nu denken dat het niet meer uitmaakt wanneer je iets plant.

Toch is dat niet helemaal waar. Door in oktober te planten kunnen heesters, bomen en vaste planten nog voor de winter vast geworteld zijn, wat ze in het voorjaar een voorsprong oplevert ten opzichte van planten die dan pas de grond in gaan.

[button link=”http://www.tuincentrumvanderwurff.nl//nu-planten-in-oktober/” color=”green”] Klik hier[/button]

 

Afgevallen blad
Afgevallen blad is niet alleen geschikt voor de composthoop of om bladaarde te maken, maar dient ook als afdekmateriaal voor gevoelige, grote vaste planten zoals Gunnera. Laat het Gunnera-blad gewoon zitten, maar maak een vijftig centimeter hoge gaasrand rond de voet van de plant en vul de ruimte erbinnen met afgevallen blad.

[button link=”http://www.tuincentrumvanderwurff.nl//tuinonderhoud-oktober//” color=”green”] Klik hier[/button]